1) ÜNİVERSİTE’YE KAYIT
Türk Cumhuriyeti [TC] uyruklu öğrenciler belirlenen kontenjanlar çerçevesinde aşağıdaki usullerden biri ile Doğu Akdeniz Üniversitesi'ne kabul edilirler.
_ Dört yıllık programlar ve iki yıllık programlar için TC. Yükseköğretim Kurulu Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından düzenlenen Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS) sonucunda dört yıllık programlar ile iki yıllık programlara yerleştirilmiş olmak.
_ ÖSYM tarafından düzenlenen Öğrenci Seçme Sınavında baraj geçme puanını alan öğrenciler belirlenen kontenjanlar çerçevesinde özel yetenek gerektiren bölümler için yapılan sınavlarda başarılı olarak ön kayıt ile kayıt hakkı elde etmiş olmak.
DAÜ’ye kayıt yaptırma hakkını elde eden TC uyruklu öğrenciler, belirlenen tarihler arasında aşağıdaki belgelerle Öğrenci İşleri Müdürlüğü’ne veya Türkiye’deki İrtibat, Kayıt ve Tanıtım Bürolarımıza başvurup kayıtlarını yaptırabilirler.
ÖSYM Yerleştirme Sonuç Belgesi fotokopisi
Nüfus Cüzdanı'nın bir adet fotokopisi (erkek öğrenciler için 6 adet fotokopi),
Lise Diploması’nın aslı veya Çıkış Belgesi’nin aslı,
Lise Diploması’nın veya Çıkış Belgesi’nin 6 adet fotokopisi,
On iki adet vesikalık fotoğraf,
Erkek adayların askerlikle ilişkilerinin olmadığına dair belge
Dönem Harcı (ya da ilk taksiti)’nin yatırıldığını gösteren banka dekontu.
Sağlık Raporu'nun iki adet fotokopisi (aslı kayıt bürosu tarafından görülecektir.)
** KKTC sağlık ve sosyal yardım bakanlığının kararı ile, 2005-06 öğretim yılından itibaren KKTC üniversitelerinde öğrenim görecek TC uyruklu öğrencilerin ilk kayıt işlemlerinde sağlık raporlarını ibraz etmeleri istenmektedir. KKTC makamlarınca istenen AKCİĞER SKOPİSİ, HİV, HEPATİT B VE HEPATİT C tetkiklerini içerir sağlık raporunu, T.C sağlık bakanlığına bağlı tam teşekküllü ihtisas veya üniversite hastanesinden almaları gerekmektedir. Sağlık Raporu'nun aslı muhaceret işlemleri için gerekmektedir.
Not: Muhaceret İşlemleri için öğrencilerin ülkeye pasaport ile giriş yapması gerekmektedir. Öğrenciler, Üniversite'ye kayıt işlemlerini tamamladıktan sonra, TC Kayıt Bürolarından veya Üniversiteden alacakları 'Geçici Öğrenci Belgesi' ile pasaport başvuru işlemlerinde öğrencilere uygulanan haklardan yararlanabilmektedirler. (ör. indirimli başvuru ücreti)
EK YERLEŞTİRME
Ek yerleştirme yine ÖSYM tarafından açıklanır ve başvuru tarihleri ile koşulları yine ÖSYM tarafından duyurulur.
http://www.osym.gov.tr